عناب نرم میوه ای به رنگ زرد مایل به قهوه ای با پوست نازک روی آن است و در کشور ما بیشتر با نام سنجد شناخته می شود. این میوه در چین که یکی از پرمصرف ترین کشورهاست به نام “هدیه ای از طرف خداوند” است.
البته تصادفی نیست که او این عنوان را دارد. عناب میوه ای بسیار خاص با فواید فراوان است. بیایید با مقاله خود ادامه دهیم که در آن متوجه خواهید شد عناب چیست، برای چیست و موارد دیگر.
در شمال آفریقا، خاورمیانه، روسیه، آمریکای غربی؛ در کشور ما در مناطق دریای اژه و مدیترانه می روید. میوه درخت عناب; به اندازه زیتون، در ابتدا سبز است، اما با بلوغ به رنگ ارغوانی و قرمز در می آید. وقتی کنده شود و مدتی بماند به رنگ قهوه ای مایل به زرد در می آید. در این مدت پوست آن نرم می شود.
عناب یا سنجد که بیشتر در آب و هوای معتدل رشد می کند، با ورود به ماه های تابستان وارد دوره رشد می شود و در پاییز جمع آوری می شود. اگرچه در کشور ما رشد زیادی دارد اما این میوه که چندان شناخته شده نیست در ماه های پاییز برای فروش عرضه می شود.
وقتی به نحوه نگهداری عناب فکر می کنید، جایگزین های زیادی وجود ندارد. عناب را که در فصل تازه هم می توان مصرف کرد، می توان آن را در آفتاب خشک کرد و نگهداری کرد. در این مرحله میوه هایی که قرار است خشک شوند باید به بلوغ کامل رسیده باشند. در غیر این صورت طعم آن خوشایند نخواهد بود.
تعجب است که عناب چگونه خشک می شود. میوه های رسیده را می توان با قرار دادن در زیر آفتاب یا در یک محیط بدون رطوبت خشک کرد. اگر قرار است زیر نور آفتاب نگهداری شود باید مراقب بود که نسوزد.