انجیر منبع عالی پتاسیم است، ماده معدنی که بر فشار خون و عملکرد قلب تأثیر می گذارد. در صورت عدم وجود مقدار کافی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی، کمبود پتاسیم، سدیم اضافی و در نتیجه فشار خون بالا ایجاد می شود. تحقیقات علمی نشان می دهد که خوردن منظم انجیر خشک تبریز می تواند به تثبیت سطح پتاسیم و بهبود فشار خون تنها در چند هفته کمک کند.
برای دستگاه گوارش مفید است. کافی است روزانه سه میوه بخورید تا از بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش در امان بمانید. فیبر که به مقدار زیاد در انجیر یافت می شود، حرکت روده را بهبود می بخشد، عملکرد آن را تنظیم می کند و از یبوست جلوگیری می کند.
سلامت پوست و غشاهای مخاطی را حفظ می کند. انجیر می تواند تأثیر مفیدی بر روی پوست داشته باشد، به ویژه در افرادی که بیماری های پوستی مختلف دارند. محصولات با عصاره میوه انجیر با موفقیت در درمان بیماری های پوستی استفاده می شود.
و همچنین میوه های درخت انجیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. موادی که میوه را تشکیل می دهند باکتری های مضر دهان را از بین می برند و می توانند باعث مرگ برخی از قارچ ها شوند.
در دوران بارداری توصیه می شود. انجیر به دلیل ترکیب مفید آهن، پتاسیم، اسید فولیک، ویتامین های گروه B برای بدن زن باردار و جنین داخل رحم او مفید است البته قبل از گنجاندن انجیر در منوی غذای زنان باردار باید با پزشک مشورت کرد.
میوه های خشک دارای شاخص گلیسمی بالاتری برابر با 62 هستند، در حالی که انجیر تازه دارای شاخص گلیسمی تنها 55 است. بنابراین، خوردن میوه های خشک به سرعت سطح قند خون را افزایش می دهد. با این حال، محتوای پتاسیم به کاهش افزایش قند کمک می کند. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید در مصرف انجیر خشک بسیار مراقب باشند.
انجیر خشک و همچنین انجیر تازه تاثیر خوبی بر عملکرد روده دارد و به شما این امکان را می دهد که به آرامی از شر یبوست خلاص شوید. به لطف خواص ملین طبیعی خود، به پاکسازی سریع بدن از سموم کمک می کند. مصرف منظم انجیر، چه تازه و چه خشک، تاکی کاردی را کاهش می دهد و وضعیت ماهیچه قلب و تون عروق را بهبود می بخشد.